Bestuur

V.O.L. Verenigingsleden worden statutair gekozen door de Algemene Ledenvergadering voor een periode van vijf jaar. De volgende leden vertegenwoordigen momenteel het bestuur:

alex_flinkerbuschAlex Flinkerbusch (voorzitter)
In 1969 geboren in Scheveningen. Na het varen voor de mast in de binnenvaart naar de zeevaartschool in Vlissingen gegaan. Na een stage bij Shell Tankers gaan varen bij Jo Tankers. Hier zowel als Maroff en als eerste stuurman gevaren. Vervolgens gedurende een paar jaar aan de wal gewerkt: interim management en docent bij Hogeschool Zeeland. Bij de Hogeschool ook (mede-)vormgever van het Kenniscentrum Duurzaam Schip. Uit hobby is een webdesign-bureau ontstaan.

Varen geeft toch de meeste voldoening: in 2003 begonnen als aspirant en sinds 2004 loods in Scheldemonden. Samenwonend met Nellie. Sportief heb ik een voorliefde voor zeilen, duiken en wielrennen.


 

ko_dejongKo de Jong (penningmeester)
In 1944 geboren in Haarlem. Na de middelbare school in 1963 naar de zeevaartschool in Vlissingen gegaan en de opleiding BS voor stuurman gevolgd. Gevaren bij de HWAL op west Afrika en vervolgens bij Shell Tankers. Na het stoppen met varen terecht gekomen bij de ABN en een aantal jaar als filiaalbeheerder een bijkantoor van de bank beheerd. Daarna trok de administratie en na het behalen van de benodigde diploma’s de administratie voor de NAPM verzorgt. Door het opkomen van de automatisering hierin gaan werken als programmeur, systeemanalist en financieel consultant. Dit tot mijn 67e gedaan en toen gestopt met betaald werken.

In mijn vrije tijd als hobby penningmeester voor een tennisvereniging, tennisscheidsrechter, inkomstenbelastingzaken en verkeersregelaar. Dit laatste ook op de motor. Uiteraard kon bij dit lijstje ook het penningmeesterschap voor onze vereniging.


 

bertsmetBert Smet (alg. bestuurslid / eindredacteur Poseidon)
Geboren in 1953. Van 1970 t/m 1972 de opleiding Radio officier gevolgd aan onze school. Na de praktijkcursus bij Radio Holland eind 1973 gaan varen. Het was mijn wens om zo veel mogelijk te zien van onze wereldbol. Daarom aan RH gevraagd bij zoveel mogelijk maatschappijen te varen. Dat zijn uiteindelijk Nedlloyd, KNSM, Shell, HAC, HBT, NV Havenlijn Rotterdam, ACL, NIGOCO, Broere, Chevron en HVM geworden (kent U ze nog?). Na bijna 13 jaar varen ben ik bij Philips in Roosendaal gaan werken tot mijn pensioen.

Sinds 2011 ben ik redacteur van de Poseidon. Om de communicatielijnen zo kort mogelijk te maken en in te spelen op de toekomst (integratie van bijvoorbeeld twitter en facebook met de Poseidon) is mij gevraagd om bestuurslid te worden. Mijn hobbies zijn wandelen, fietsen, golfen en computers. Ik ben getrouwd met Liesbeth en vader van 2 zoons. Na mijn pensionering zijn we verhuisd naar Vlissingen en het lot bepaalde, dat we naast onze “oude” school zijn komen te wonen….


 

mechjevangilsMechje van Gils (alg. bestuurslid / webmaster)
In 1976 geboren in het gehucht Varik (Gelderland) maar met Brabants bloed. Na de omzwervingen in mijn jeugd uiteindelijk voor mijn studie Maroff in Vlissingen terecht gekomen. Naast de studie veel anders leuks, maar na vijf jaar alsnog klaar. Maar kort gevaren als stuurman op de kustvaart en in 2000 bij Havex, het huidige Verbrugge Terminals, terecht gekomen. Na 16 jaar trouwe dienst op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Nu bij het Service Center van Dow Chemicals aan de slag als People Manager. Naast het werk ook blijven sloeproeien en als vrijwilliger bezig geweest bij The Mission to Seafarers en het Maritiem Museum in Vlissingen (Muzeeum).

Na even rust nu weer klaar voor een nieuwe uitdaging bij de V.O.L.. Al weer sinds 1998 samen met een rasechte Vlissinger (Martin), ik kook graag en we gaan regelmatig een weekendje weg.

Reageren is niet mogelijk